Auton käsinpesu

Auton käsinpesu on huomattavasti hellävaraisempi vaihtoehto kuin koneellinen pesu. Käsin pestessä auton maalipintaan kohdistuu huomattavasti vähemmän mekaanista painetta, jolloin vältytään mahdollisilta hankaumilta eikä pintaan jää automaattipesureista tuttuja tahroja tai likakertymiä. Käsinpesun yhteydessä huolehdimme, että kaikki pesuun käytettävät välineemme ovat puhtaita ja hiekattomia. Käsinpesuun kuuluu useita vaiheita ja käsin pestessä auto käydään perusteellisesti läpi. Näin kaikki lika saadaan jokaisesta kohdasta pois ja lopputuloksena on kauttaaltaan kiiltävä, puhdas ja siisti auto. 

Mitä käsinpesuun kuuluu?

Perusteelliseen käsipesuun kuuluu 5-6 vaihetta: esipesu ja huuhtelu, tarvittaessa raudan/pienpoisto, kinnastelu eli varsinainen pesuvaihe, huuhtelu sekä kuivaus.

Esipesu

Esipesu on oleellinen vaihe osa auton perusteellista käsinpesua. Esipesun tarkoitus on poistaa auton pinnalta lähes kaikki lika ennen kinnasteluvaihetta. 

Raudanpoisto/pienpoisto

Raudan- ja pienpoisto suoritetaan, mikäli se on tarpeellista. Raudanpoistossa maalipinta puhdistetaan esimerkiksi nastarenkaista irronneesta nastapölystä, joka ilmenee pieninä ruskeina pisteinä auton maalipinnalla. Pienpoistossa irroitetaan esimerkiksi auton polttoaineluukun ympäriltä polttoainejäämiä ja maalipinnasta maantiestä irronnutta pikeä.

Kinnastelu

Kinnastelu eli varsinainen pesukintaalla suoritettava pesuvaihe. Tässä vaiheessa auton maalipinta käydään perusteellisesti läpi ja puhdistetaan mahdollisesta pintaan jääneestä liasta. 

Huuhtelu ja kuivaus

Lopuksi auton pinnalta huuhdellaan tarkasti pesuainejäämät pois sekä kuivataan käsin kuivausliinaa käyttäen. Kuivaamme myös mm. oven välit/tiivisteet, jolloin kosteus ei aiheuta talvella jäätymistä. 

Tarjoamme vannekaupoillesi joustavat First Stop tili- ja laskuvaihtoehdot.